Hils på Christian vår CIO, Systemkonsulent og IT-ansvarlig. Han har nå jobbet hos Fieldata i 6 år!

49-åringen vokste opp på Tiller i Trondheim og tok sin utdanning i IT-drift på gamle HIST som senere har blitt en del av NTNU.
– Utdanningen ble litt tilfeldig valgt. Hadde egentlig en plan om å bli Logistikk Ingeniør, men IT-var i vinden på det tidspunktet så da ble det slik.

Etter 1 år i FN-tjenesten fikk han seg sommerjobb på Reinertsen AS, denne sommerjobben førte til nesten 20 trofaste år som IT-konsulent i bedriften.
– Det kom alltid noe nytt og spennende i jobben, så de 20 årene gikk fort. Jeg startet i 1997 med å kurse ansatte i Office på kveldstid blant annet. Husker jeg satt sammen alle kurs-PCer fra scratch da de ble kjøpt inn i deler.
Etter 20 år var det på tide med nye impulser og nye utfordringer. Da falt valget på Fieldata.

I all hovedsak jobber Christian med prosjekter innen integrasjonsplattformer og har sertifiseringer på Boomi-plattformen . Utover dette drifter han interne og eksterne IT-systemer og ressursstyring av konsulenter samt oppfølging av prosjekter.
– Jeg kan brukes litt overalt. Vil nesten si det er min spisskompetanse i denne jobben.

For å forklare Christian til noen som ikke kjenner han er det tre beskrivende ord som dukker opp: jovial, hjelpsom og høy arbeidsmoral. Med så høy arbeidsmoral kan det også være vanskelig å rive Christian bort fra arbeidspulten og inn på pauserommet.
– Jeg liker å gjøre ting ordentlig og jeg føler mye ansvar for den jobben jeg gjør.
Heldigvis er Christian stort sett i godt humør, med mindre han taper en konkurranse 😉

Når Christian ikke er på jobb, legger han seg ikke ned på sofaen. Han er nemlig over gjennomsnittet glad i trening og friluftsliv, samt har alltid et prosjekt på gang.
– Nå er det oppussing av ny leilighet som spiser mye av fritiden. Ellers prøver jeg alltid å gjøre en fysisk aktivitet i minst en time hver dag, om det så er fjelltur, skogstur eller annen form for trening.

En fun fact om Christian:
– Under FN-tjenesten i Libanon ble feltvogna jeg satt i nærmest, bokstavelig talt, overkjørt av en SISU i utrykning (6-hjulet pansret personellkjøretøy) og jeg overlevde. Det var en opplevelse jeg aldri glemmer.

En life hack Christian ønsker å dele med andre:
– Hvis du lurer på noe, kan du ikke bare spørre Google?