Hils på Jan Olav Wåde, vår CSO – Leder for salg og marked. Han har nå jobbet hos oss i Fieldata i 3 år! 😁

42-åringen kommer opprinnelig fra Bratsberg, en bygd utenfor Trondheim, hvor han vokste opp på gård og viet sin fritid til fotball. På videregående tok han sitt første karrierevalg ved å gå elektro og datateknologi. Han tok fagbrevet og gikk deretter 3 år på teknisk fagskole, data og el-fag, som deltidsstudent.
– Studievalget var enkelt. Data og elektronikk var mer spennende og appellerende enn å gå den tradisjonelle veien med allmennfag.

Før Jan Olav havnet hos Fieldata var han innom ulike jobber og bransjer, men teknologi og salg har vært konstante faktorer hele veien.
– Rent oppsummert har jeg hatt 10 år med teknisk rolle innenfor kontorutstyrsbransjen, over 6 år med teknisk salg innenfor brann- og sikkerhetsbransjen og over 5 år med salg/ledelse innen IT, Software og digitale løsninger.

Det er viktig å ha god teknologisk forståelse og interesse for å kunne jobbe og trives hos Fieldata.
– Jeg er oppriktig nysgjerrig på hvordan kunden kan jobbe enda raskere, enklere, smartere og mer effektivt. Gjennom å være nysgjerrig på hvordan andre utfører sine arbeidsoppgaver så blir man også kjent med selve menneskene i andre enden.

Alle som har jobbet med Jan Olav vet han er klassens klovn med (altfor) mye pappahumor på lager. Samtidig bryr han seg veldig om de rundt seg og er alltid åpen for en samtale om stort og smått.
– Det er viktig at kollegaene mine har det bra – både hjemme og på jobb.

Når Jan Olav ikke er på jobb, liker han å tilbringe ferie og helger på hytta på Savalen med alt det fine en småbarnsfamilie kan finne på i fjellet – både vinter og sommer.
– Er det tur uten familie, og jeg trenger å kjenne på den ekte «man vs. nature»-stemningen, så er det utrolig spennende å dra ut på havet og jakte på kveita. Det har også blitt en og annen fotballtur til England med gode venner.

En fun fact om Jan Olav:
– Jeg tapte et veddemål om hvorvidt Brann kom til å vinne seieren. Les gjerne videre på saken i Aftenposten om du ønsker detaljer… https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/4qLG8G/troender-gaar-65-mil-til-rbk-kamp

En life hack Jan Olav ønsker å dele med andre:
– God mat skal aldri fraktes av noen med rosa sykkel 🚳